Chronische hyperventilatie – Stressgerelateerde klachten

Zachte kinesitherapeutische technieken en ontspanningstechnieken worden toegepast om klachten zoals spanningshoofdpijn, trapeziussyndroom, spierspanning nek-schouderregio, angstaanvallen, hyperventilatie…te behandelen.
Via deze technieken wordt het centrale zenuwstelsel beïnvloed en gestimuleerd om zo tot relaxatie van het gehele lichaam te komen. Verder worden de pijnlijke regio’s met aangepaste massagetechnieken behandeld. Warmte met de infraroodlamp zorgt na de behandeling voor een verzachting van de behandelde regio’s.
Specifiek bij de behandeling van chronische hyperventilatie en acute angstaanvallen wordt in een uitgebreide anamnese de klachten en de eventuele oorzaken van deze klachten in kaart gebracht. Op basis hiervan wordt een individueel behandelplan opgesteld waar zowel op de symptomen wordt gewerkt als op de oorzaken hiervan. Ademhalingsoefeningen worden aangeleerd die tijdens de therapie voor ontspanning zorgen en die ook preventief toegepast kunnen worden in het dagelijkse leven of bij een acute angstaanval.

Specialisten