Monique van Bokhoven

Relaxatiecoach, reflexoloog en relatiecoach

Hoe communiceer je en wat laat je lichaam zien? Wat zijn de non-verbale signalen en wat zijn de onderstromen? Wat zeg je nou écht? Wat beweegt jou? Monique vindt het enorm boeiend. Ze is bekwaam in het onderzoeken en bekijken van lichaam en geest. Eerst bijna 15 jaar als journalist en tekstschrijver voor radio, tv, kranten en tijdschriften.

Ondertussen kriebelde het van binnen. Want ze wilde mensen op een andere en zachtere manier ontmoeten. Vandaar dat ze vanaf 2001 een zesjarige opleiding volgde in emotioneel lichaamswerk, psychologie en meditatie. Vulde dit (en vult dit nog steeds) aan met massage, reflexologie, mindfulness (…en levenservaring).

Tussendoor kwam de liefde op haar pad, gooide ze haar leven definitief over een andere boeg en verhuisde naar België. Hier werkt ze sinds 2008 als relaxatiecoach. Ziet vooral cliënten die in de dagelijkse ratrace zichzelf dreigen te verliezen. Van jonge moeders tot en met overwerkte zakenlieden. Je bent meer dan welkom.

Welke klachten heb je?

 • Je kunt niet (meer) goed ontspannen.
 • Je hebt vaker hoofdpijn dan normaal.
 • Je krijgt het steeds drukker en drukker en raakt het overzicht kwijt.
 • Het huilen staat je vaak nader dan het lachen.
 • Je weet niet meer waar je blij van wordt.
 • Je bent al een tijdje somber en voelt je leeg.
 • Je hebt moeite met concentreren.
 • Je neemt niet meer de tijd om rustig te eten.
 • Je hebt geen honger meer of eet juist te veel.
 • Je voelt je moe en lusteloos, ook als je ’s morgens opstaat.
 • Je transpireert meer dan normaal.
 • Je hebt steeds meer de neiging om je terug te trekken.
 • Je raakt sneller geïrriteerd, hebt meer conflicten op je werk of met je partner.
 • Je kunt het huilen van de baby niet meer goed verdragen.
 • Seks was leuk in een ver verleden.
 • En je kunt wel dagen slapen, als je tenminste niet zo onrustig was en je gedachten even stil kon zetten.

Maak een afspraak met Monique, onze relaxatiecoach/reflexologe !

Iedereen heeft in meer of mindere mate met stress te maken. Eigenlijk is het een hele gezonde reactie die je scherp houdt. Maar als je al een hele tijd gespannen rondloopt, is het niet meer zo eenvoudig om je rust te (her)vinden.

Negatieve stress uit zich in tal van klachten, zoals slecht slapen, darmproblemen of snel geïrriteerd raken. Meestal staan de fysieke klachten niet op zichzelf en liggen er emotionele gebeurtenissen aan ten grondslag. Bijvoorbeeld een conflict op je werk, de komst van een kindje of het overlijden van een dierbare. Het is vaak een samenloop van omstandigheden waardoor je het noorden een beetje kwijtraakt.

Bewustwording

Als relaxatiecoach kijkt Monique met jou naar de mogelijke oorzaken en oplossingen bij stress. Bewustwording is de eerste stap. Door je pas te vertragen, stil te gaan staan en anders te leren kijken, open je je voor verrassende mogelijkheden! Bovendien neemt Monique uitgebreid de tijd om je opnieuw te leren ontspannen. Want dat is na al die tijd niet meer zo eenvoudig. 

Soms is één gesprek voldoende om inzicht te krijgen. Het kan nuttig zijn om een aantal zaken op een rijtje te zetten. Of om gewoon je verhaal te vertellen. Meestal is er wel meer nodig. In dat geval reist Monique een tijdje mee op jouw pad. Dan gebruikt ze diverse technieken en methoden die jouw proces kunnen ondersteunen.

Technieken

Bijvoorbeeld via gesprekken, emotioneel lichaamswerk, mindfulness, meditatie, wandelen, een helende reflexologie-sessie of een ontspannende behandeling. Ook komen creatieve werkvormen aan bod zoals collages, zingen, mindmaps en moodboards maken, rollenspelen en schrijven. Uiteindelijk ontstaat ruimte om de geest sterker te maken om zo in je leven andere en meer passende keuzes te maken.

Wil je liever met een groepje meedoen?

Meer info?

Nuttige links:

Tarieven

 • Een intake duurt 1,5 uur en kost €100
 • Volgende consultaties €70 per uur
 • Wil je een reflexologiesessie of een massage cadeau geven aan je vriend(in), collega of partner? Informeer naar de mogelijkheden!

Behandelingen

Relatiecoaching

Hoe was het ook alweer tussen ons?

Zijn we elkaar tijdens het verversen van de pampers, de schooluitjes en de werkvergaderingen een beetje kwijtgeraakt? Waarom eindigen al onze gesprekken in een machtsstrijd?

Meer over Relatiecoaching?

Op adem komen

Na een drukke werkdag ploffen we makkelijk in de zetel. Zappen van zender naar zender. Lezen mailtjes. Sms-en met vrienden en familie. Denken na over wat we morgen gaan doen. Of beter gezegd, piekeren. Schrijven to-do-lijstjes en regelen onze vakanties voor over een jaar.

We vergeten te genieten van kleine dingen.

Meer over Op adem komen?

Wandelcoaching

Wandelend kom je tot een ander gesprek. Naast in plaats van tegenover elkaar. De wind die door je haren waait en de bladeren in de bomen laat ruisen. Vogeltjes die meekwetteren tijdens het gesprek. Takjes die je voelt en hoort breken onder je voeten. Het prikkelt je zintuigen en zet je hart en longen open.

Meer over Wandelcoaching?

Even ontspannen

Een stijve nek. Permanente spanning in je lijf. Onrust. Je lichaam geeft diverse signalen af dat het “even genoeg is geweest”. Neem een korte vakantie en boek een weldadige ontspannende sessie. Je hoeft even niets meer en mag genieten.

Meer over Even ontspannen?

Reflexologie

In de reflexologie gaat men er van uit dat alle organen, klieren spieren en lichaamsdelen weerspiegeld worden in de voeten of handen. Een sessie bevordert de bloed- en energiedoorstroming in het hele lichaam. Het is geen wondermiddel maar draagt terdege bij tot een algehele ontspanning. Hoe meer rust en harmonie, hoe beter de (innerlijke) balans.

Meer over Reflexologie?

FAQ - Reflexologie

Tijdens een zwangerschap verandert de hormoonhuishouding. Regelmatig zorgt dit voor ongemakken. Zeker tijdens de eerste drie maanden. Het kan geen kwaad om een sessie te ondergaan. Sterker, het zal het zelfregulerend vermogen van het lichaam alleen maar bevorderen. Bovendien helpt het als jij meer ontspant, dan krijgt de baby meer ruimte. Tegen het einde van de zwangerschap heeft de behandeling een zeer relaxerende werking. Hoe meer innerlijke rust en vertrouwen, hoe beter de bevalling zal verlopen.

Meer over FAQ - Reflexologie?

Door hoge werkdruk, stress en geïsoleerd werken waren huilbuien, fysieke klachten en moeheid dagelijkse kost geworden. De hieruit voortvloeiende emoties hadden hun weerslag op relaties met vrienden en familie.

Mijn huisdokter verwees me door naar een relaxatietherapeut. De eerste sessies met Monique kwam ik al snikkend door, niet in staat om niet te beginnen huilen bij het vertellen hoe ik me voelde en waardoor. Iedere sessie reikte ze oefeningen aan, gaf ze tips voor het dagelijkse leven en stelde ze vragen om over na te denken. Hierdoor kreeg ik meer inzicht in mijn eigen denken en handelen.

Door opnieuw ruimte voor mezelf te creëren en te leren luisteren naar mijn lichaam kreeg mijn leven weer vorm en werd mijn veerkracht groter. De futloosheid maakte plaats voor energie. Piekeren en rusteloosheid maakten plaats voor tevredenheid. Door de grotere veerkracht kunnen mindere momenten en tegenslagen beter worden gekanaliseerd en kan ik mezelf herpakken op een manier die vooraf aan de eerste sessie ondenkbaar was.

Dankzij Monique heb ik mijn eigen ik teruggevonden.

Sofie