Behandelingen

Lifecoaching

Ben je op zoek naar meer balans in je leven?
Zoek je manieren om je beter in je vel te voelen?
Wil je assertiever en met meer zelfvertrouwen in het leven staan?
Staat zelfzorg voor jou hoog op de agenda maar kom je hier niet toe?

Meer over Lifecoaching?

Individuele coaching voor bedrijven

Individuele coaching zorgt ervoor dat je medewerkers zich beter in hun vel voelen en meer welbevinden ervaren. En wie welbevinden ervaart, is niet enkel beter beschermd tegen stress en burn-out, maar staat ook meer bevlogen en veerkrachtiger in het leven. Dit heeft een positieve invloed op het energieniveau en de productiviteit van je medewerkers.

Meer over Individuele coaching voor bedrijven?

Cosmetische acupunctuur

Cosmetische acupunctuur is een natuurlijke en holistische behandeling die veroudering tegengaat.

Cosmetische acupunctuur is een behandeling waarbij u spectaculaire resultaten kunt verwachten! Het gehele gezicht als ook enkele lichaamspunten zullen worden behandeld. De gezondheid en het welzijn van de patiënt zal verbeteren door een serie behandelingen.

Meer over Cosmetische acupunctuur?

Gewichtsmanagement

Traditionele Chinese medicine behandelt ‘overgewicht’ niet, maar het gaat over de onderliggende lichaamsconditie die mogelijk tot het overtollige gewicht heeft geleid. Zodra het evenwicht van het lichaam is hersteld, zal het voedselmetabolisme op de juiste manier verwerkt zijn en zou overgewicht geen probleem meer zijn, mits correct voedsel in gematigde hoeveelheden wordt gegeten.

Bij deze behandeling wordt gebruikt gemaakt van  cupping technieken, Chinese kruiden, lichaamsacupunctuur en ooracupunctuur. Zelfmassage wordt aangeleerd.

Meer over Gewichtsmanagement?

Slapeloosheid

Allerlei emoties, tekort aan ‘essenties’ in ons lichaam, stress – zijn enkele oorzaken die slapeloosheid kunnen veroorzaken. Het is aan de therapeut om te bepalen welk mechanisme verstorend werkt. Het voordeel van acupunctuur is dat we in feite de wortels van het probleem aanpakken, en bovendien is acupunctuur dan vooral herstellend, en het is een veilige, opbouwende therapie.

Meer over Slapeloosheid?

Infertiliteit

Acupunctuur kan een zeer nuttige rol spelen bij de behandeling van onvruchtbaarheid. Een structureel probleem komt eerder niet in aanmerking voor een acupunctuurbehandeling. Wel acupunctuur is effectief bij functionele problemen:

  • Onregelmatige menstruatie
  • Stress
  • Hormonale problemen
  • Leeftijdsgebonden problemen
  • Immuniteitsproblemen
  • Doorbloedingsproblemen
  • Te weinig zaadcellen
  • Slechte mobiliteit zaadcellen

Impotentie

Meer over Infertiliteit?

Ondersteuning bij IVF

Bij een IVF – behandeling bedraagt de gemiddelde kans op succes ongeveer 20 % per cyclus.

Recente studies hebben bewezen dat acupunctuur de kans op succes bij IVF gevoelig kan verhogen. Zo verklaart het onderzoek uitgevoerd door het Christian-Lauritzen-Instituu in Ulm, Duitsland, dat IVF, ondersteund door acupunctuur succesvol is in 42,5%. Je kan ook een uitgebreide onderzoek lezen op http://www.bmj.com/content/336/7643/545.long

Belangrijk om te weten is dat acupunctuur bij een IVF-behandeling als doel heeft de behandeling te ondersteunen. De volledige IVF-procedure wordt doorlopen en acupunctuur wordt enkel als aanvullende therapie gezien. Meerdere ziekenhuizen in België raden dan ook acupunctuur aan als ondersteunende therapie.

Meer over Ondersteuning bij IVF?

Hoofdpijn

In tegenstelling tot westerse medicatie, waarmee men meestal symptomen behandelt zonder de oorzaak weg te nemen, is het effect van acupunctuur tweevoudig.

Tijdens de acute fase : direct de pijn symptomatisch verlichten en zo het comfort van de patiënt verbeteren.

Het onderliggend mechanisme behandelen, zodat de pijnaanvallen (zoals zenuwpijnen, migraine of spanningshoofdpijn) naar de toekomst toe verminderen of wegblijven.

Meer over Hoofdpijn?

Stress

Men kan het menselijk lichaam bekijken als een batterij. Deze batterij loopt leeg als men ze niet op tijd oplaadt.

Hoe meer we gestimuleerd en gestrest worden, hoe meer levensstroom er tussen beide polen van onze batterij heen en weer moet gaan, hoe meer energie er verbruikt wordt en hoe vlugger onze batterij leeg raakt. Als onze batterij bijna leeg is , verschijnen deze aanpassingsziekten.

Acupunctuur is een ideale manier om deze energiestroom tussen deze twee polen weer in evenwicht te brengen ( enerzijds gaan we de gestreste geest kalmeren en anderzijds gaan we de orgaanfuncties herstellen). Zo zal de batterij niet leeglopen, voelen we ons beter in ons vel en hebben we minder kans op ziek worden.

Meer over Stress?

Depressie

Acupunctuur kan een ondersteuning zijn bij het behandelen van depressie. De acupuncturist tracht steeds het evenwicht in het lichaam te herstellen, namelijk door de energie beter laten stromen.

Dit gebeurt door het aanprikken van bepaalde punten, gelegen op de energiebanen, die heel ons lichaam doorkruisen. Het kan zeer nuttig zijn deze therapie te combineren met bepaalde lichaams- of ademhalingsoefeningen. De patiënt zal ook aangespoord worden om – indien mogelijk – bepaalde externe factoren te veranderen of zijn eigen levenswijze of levenshouding aan te passen. Zo werkt hij ook zelf aan zijn bewustwordingsproces.

De westerse medische wetenschap erkent ook het feit dat acupunctuur het zo belangrijk evenwicht in neurotransmitters kan herstellen.

Meer over Depressie?

Voeding voor ouderen

Goed gevoed ouder worden is een hele kunst.

Bij het ouder worden is een goede voeding, samen met beweging, belangrijk voor het behoud van spierkracht en conditie. Misschien merkt u dat u minder ver kunt lopen dan voorheen, of dat u meer moeite krijgt met dagelijkse dingen? Dit kan te maken hebben met uw voeding. Want als eten moeilijker wordt, kan dat leiden tot tekorten en uiteindelijk tot ondervoeding. Maar wat is nu een goede voeding? En hoe kunt u ervoor zorgen dat u in beweging blijft?

 

Meer over Voeding voor ouderen?

Postnatale cursus

In de postnatale lessen wordt in de eerste plaats aandacht besteed aan de bekkenbodem. De bedoeling is om deze spiergroep terug op het niveau te krijgen van vóór de zwangerschap.

Meer over Postnatale cursus?

Bekkenbodemtherapie

Klachten gerelateerd aan de bekkenbodemregio kunnen van allerhande aard zijn. Deze kunnen gaan van urineverlies tijdens sporten of dagdagelijkse activiteiten, verzakking van de blaas/baarmoeder/darmen met uitpuilend gevoel vaginaal, een continue drang om te gaan plassen tot het ervaren van pijn tijdens het vrijen tgv een te gespannen bekkenbodemspier (dyspareunie/vaginisme).

Meer over Bekkenbodemtherapie?

FAQ - Reflexologie

Tijdens een zwangerschap verandert de hormoonhuishouding. Regelmatig zorgt dit voor ongemakken. Zeker tijdens de eerste drie maanden. Het kan geen kwaad om een sessie te ondergaan. Sterker, het zal het zelfregulerend vermogen van het lichaam alleen maar bevorderen. Bovendien helpt het als jij meer ontspant, dan krijgt de baby meer ruimte. Tegen het einde van de zwangerschap heeft de behandeling een zeer relaxerende werking. Hoe meer innerlijke rust en vertrouwen, hoe beter de bevalling zal verlopen.

Meer over FAQ - Reflexologie?

Wandelcoaching

Wandelend kom je tot een ander gesprek. Naast in plaats van tegenover elkaar. De wind die door je haren waait en de bladeren in de bomen laat ruisen. Vogeltjes die meekwetteren tijdens het gesprek. Takjes die je voelt en hoort breken onder je voeten. Het prikkelt je zintuigen en zet je hart en longen open.

Meer over Wandelcoaching?

Even ontspannen

Een stijve nek. Permanente spanning in je lijf. Onrust. Je lichaam geeft diverse signalen af dat het “even genoeg is geweest”. Neem een korte vakantie en boek een weldadige ontspannende sessie. Je hoeft even niets meer en mag genieten.

Meer over Even ontspannen?

Op adem komen

Na een drukke werkdag ploffen we makkelijk in de zetel. Zappen van zender naar zender. Lezen mailtjes. Sms-en met vrienden en familie. Denken na over wat we morgen gaan doen. Of beter gezegd, piekeren. Schrijven to-do-lijstjes en regelen onze vakanties voor over een jaar.

We vergeten te genieten van kleine dingen.

Meer over Op adem komen?

Relatiecoaching

Hoe was het ook alweer tussen ons?

Zijn we elkaar tijdens het verversen van de pampers, de schooluitjes en de werkvergaderingen een beetje kwijtgeraakt? Waarom eindigen al onze gesprekken in een machtsstrijd?

Meer over Relatiecoaching?

Dieetadvies: bij kanker

Kanker is een ziekte in opmars. Gemiddeld zal één op de drie Vlamingen ooit kanker krijgen. De preventie van kanker is dan ook een van de belangrijkste uitdagingen voor wetenschappers en beleidsmakers.

Vooral ongunstige omgevingsfactoren verhogen het risico op kanker. Tot deze omgevingsfactoren behoren ook de voeding, het voedingspatroon, de fysieke activiteit en de lichaamssamenstelling.

Meer over Dieetadvies: bij kanker?

Dieetadvies: Enkele kilo’s afvallen

We staan te weinig stil bij wat we eten. Velen onderschatten de invloed van de dagelijkse voeding op onze gezondheid.

Het effect ervan rondom ons is nochtans meer dan ooit zichtbaar: bijna één op de twee Belgen weegt te veel, één op vier volwassenen heeft een verhoogde bloeddruk, steeds meer mensen krijgen te maken met diabetes type 2 en het is niet lang zoeken naar mensen wiens cholesterolgehalte te hoog is.

Meer over Dieetadvies: Enkele kilo’s afvallen?

Osteopatisch Onderzoek

De grondlegger van de osteopathie is Andrew Taylor Still, een Amerikaanse arts. Hij stichtte in 1892 “The American School of Osteopathy” en legde daarmee het fundament voor de moderne manuele geneeswijze. In de VS is osteopathie sinds 1966 wettelijk erkend en geïntegreerd in de reguliere medische opleiding. Ook in Engeland heeft osteopathie een lange traditie. In België en Nederland is osteopathie nog jong maar geniet steeds meer bekendheid.

Meer over Osteopatisch Onderzoek?

Bekkeninstabiliteit

Dit wordt meestal gekenmerkt door volgende klachten: pijn tijdens of na stappen , trappen doen, fietsen, draaien in bed, het gevoel van door het bekken te zakken bij het rechtkomen uit bed of van een stoel…

Meer over Bekkeninstabiliteit?

Reflexologie

In de reflexologie gaat men er van uit dat alle organen, klieren spieren en lichaamsdelen weerspiegeld worden in de voeten of handen. Een sessie bevordert de bloed- en energiedoorstroming in het hele lichaam. Het is geen wondermiddel maar draagt terdege bij tot een algehele ontspanning. Hoe meer rust en harmonie, hoe beter de (innerlijke) balans.

Meer over Reflexologie?