Behandelingen

Zwangerschap

Een zwangerschap brengt ingrijpende veranderingen zowel op fysiek als emotioneel vlak met zich mee.
Tijdens de zwangerschap worden veel reserves van de vrouw aangesproken.

Acupunctuur helpt jou om sterk door de zwangerschapsperiode heen te komen.

Met acupunctuur kunnen zwangerschapsklachten op een natuurlijke wijze behandeld worden, zonder het kind in gevaar te brengen

Meer over Zwangerschap?

De bevalling

Je kan je voorbereiden op de bevalling met acupunctuur.
Deze behandeling start in de 36ste zwangerschapsweek en vindt 1 keer per week plaats.
Men neemt een positief effect waar op zowel de laatse weken van de zwangerschap, de bevalling als de kraamtijd.
Het verhoogt de kans op een normale bevalling en tevens wordt de duur van de bevalling verminderd (aangetoond door verschillende studies).
Na de bevalling ga je ook sneller herstellen

Meer over De bevalling?

Postnataal

Een bevalling kan soms zo veel van jouw lichaam vergen dat dit jou volledig uit balans brengt.
Acupunctuur  en eventueel ondersteuning met kruidenpreparaten kunnen jouw herstelproces in de hand werken.

Je kan tevens bij mij terecht voor de mother warming post-natale tonificatie. Dit is een techniek om beter te recupereren na de bevalling.Hiermee kan je starten vanaf dag 7 na de bevalling en wordt als zeer aangenaam ervaren.

Meer over Postnataal?

IUI/IVF/ICSI begeleiding

Als spontaan zwanger worden niet lukt, wordt er vaak overgestapt naar IUI/ IVF of ICSI.
Een optimale voorbereiding vereist een 3-tal maanden, Sommige koppels zijn al bezig met de procedure. Ook dan kan acupunctuur nog een positieve bijdrage leveren.

Meer over IUI/IVF/ICSI begeleiding?

Infertiliteit

Voor meer en meer koppels is zwanger worden niet meer zo vanzelfsprekend. Ongeveer 1 op de 7 koppels kampt met fertiliteitsproblemen.

De oorzaken van infertiliteit kunnen zeer uiteenlopend zijn.

Vanuit westers standpunt wordt er vooral naar de functionele verstoring gekeken, de hormoonhuishouding, de voortplantingsorganen,… het fysieke aspect.

De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) heeft een ruimere blik op deze problematiek. Elke individu is de som van zowel fysieke, emotionele als spirituele aspecten. Als één van deze aspecten uit balans is, heeft dit een direct effect op het gehele individu, en kan zich uiten in disbalans.

Meer over Infertiliteit?

De menstruele cyclus en bijhorende klachten

Vele vrouwen hebben klachten gebonden aan de menstruele cyclus, die normaal klachtenvrij verloopt. Stress, onderdrukte emoties,… kunnen een invloed hebben op de menstruatie, eisprong, vruchtbaarheid en de hormonale huishouding. Via acupunctuur kan je geholpen worden om blokkades in het lichaam op te heffen. Je menstruele cyclus kan na behandeling met acupunctuur terug vloeiend verlopen en je gaat je ook algemeen beter voelen.

Meer over De menstruele cyclus en bijhorende klachten?

Menopauze

De menopauze is de fase waarin je als vrouw afscheid neemt van je vruchtbare jaren. Het is een natuurlijk proces waarbij veranderingen in de hormoonhuishouding kunnen zorgen voor lichamelijke en emotionele klachten.
Deze symptomen zijn een uiting van een dieper gelegen energetisch onevenwicht.
Chinese geneeskunde maakt zich sterk menopauzale klachten goed te kunnen behandelen. Met acupunctuur, Chinese kruiden, dieet- en bewegingsadvies is men in staat de meest hevige overgangsklachten op een veilige en natuurlijke manier te behandelen.

Meer over Menopauze?

Fytotherapie

Soms stel ik voor om kruiden te gebruiken als ondersteuning bij een acupunctuurbehandeling. Voornamelijk in TCG – gynaecologisch gebied zijn kruiden vaak onmisbaar. Het gebruik van kruiden geeft een meerwaarde daar het therapeutisch effect van de acupunctuursessie versterkt wordt. Uiteraard wordt deze formule zorgvuldig samengesteld en volledig op jouw maat gemaakt. Deze kruiden worden bereid door de Belgische firma Sinecura, of de Nederlandse firma de Natuurapotheek die de werking en de kwaliteit van de kruiden garanderen. Beide kruidenleveranciers werken uitsluitend met kruiden die streng gecontroleerd zijn op aanwezigheid van zware metalen, pesticiden of verboden diersoorten. Zo bent u verzekerd vaneen kwaliteitsvol product. De kosten van deze formules worden rechtstreeks met de leverancier afgerekend.

Meer over Fytotherapie?

Guasha

Dit is een techniek waarbij men met een jadesteen of hoorn gaat schrapen over de huid, waardoor meridianen en energiebanen worden gestimuleerd. De energie gaat beter stromen, blokkades worden opgeheven, het immuunsysteem versterkt, de functies van de organen verbeteren,en stress vermindert. De huid kan na een behandeling verkleuren van lichtrood tot donkerrood. Deze verkleuringen verdwijnen binnen 3 tot 7 dagen. Deze techniek wordt voornamelijk toegepast bij fysieke klachten en blokkades.

Meer over Guasha?

Stuitligging

Ongeveer 3,5% van de baby’s die geboren worden, ligt vlak voor de bevalling in een stuit. Soms probeert de gynaecoloog de baby in de buik te draaien. Voor de aanstaande moeder kan dit zeer belastend zijn. 80% Van de vrouwen die zwanger zijn van een baby in stuitligging, bevalt uiteindelijk met een keizersnede. De meesten vinden dat jammer: ze willen graag een natuurlijke bevalling meemaken. Daarom maken steeds meer vrouwen gebruik van een behandelmethode die moxa-therapie heet.

En het allerbelangrijkste is: uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat door moxa-therapie de kans dat het kind spontaan draait, vergroot wordt van 50% naar 75%.

Meer over Stuitligging?

Auriculotherapie

Auriculotherapie wordt voornamelijk gebruikt als ondersteuning van een acupunctuurbehandeling. De voornaamste indicatiegebieden zijn pijnbehandeling en verslavingen. Men gaat de oorpunten opzoeken via een elektrische puntdetector. De gevonden punten worden aangeprikt met fijne naaldjes. Soms kan men ook verblijfsnaaldjes plaatsen. Het aanprikken van pathologische punten veroorzaakt een directe afname van de spierspanning met als gevolg pijnreductie.

Meer over Auriculotherapie?

Moxatherapie

Deze behandeling is erop gericht om warmte in het lichaam aan te brengen. Het kruid dat hiervoor gebruikt wordt, is Artemesia Vulgaris of bijvoetskruid. Het kruid bestaat onder de vorm van staafjes of kegeltjes die men gaat ontbranden. Deze vorm van behandelen is zeer effectief bij aandoeningen veroorzaakt door koude en wordt doorgaans als zeer aangenaam ervaren. Het bevordert de bloed en energiecirculatie waardoor het genezingsproces versneld wordt. Deze vorm van therapie wordt ook gebruikt om baby’tjes die in stuit liggen te draaien.

Meer over Moxatherapie?

Electro-acupunctuur

Bij deze vorm van therapie wordt er een elektrische stroom op de acupunctuurnaalden geplaatst. Het doel is voornamelijk om pijn te verlichten. Via wetenschappelijke tests is men tot de vaststelling gekomen dat er bij acupunctuur stoffen in de hersenen vrijgemaakt worden die een pijnstillende en ontstekingremmende werking hebben. Electro-acupunctuur gaat dit effect nog versterken.

Meer over Electro-acupunctuur?

Cupping

Cupping is een eenvoudige therapeutische techniek, die een waardevolle aanvulling vormt voor de acupunctuur. Deze techniek wordt voornamelijk aangewend om:

  • Blokkades van energie in spieren en meridianen op te heffen
  • Pathogene factoren (wind-koude-vocht) uit het lichaam drijven
Meer over Cupping?

Voeding voor ouderen

Goed gevoed ouder worden is een hele kunst.

Bij het ouder worden is een goede voeding, samen met beweging, belangrijk voor het behoud van spierkracht en conditie. Misschien merkt u dat u minder ver kunt lopen dan voorheen, of dat u meer moeite krijgt met dagelijkse dingen? Dit kan te maken hebben met uw voeding. Want als eten moeilijker wordt, kan dat leiden tot tekorten en uiteindelijk tot ondervoeding. Maar wat is nu een goede voeding? En hoe kunt u ervoor zorgen dat u in beweging blijft?

 

Meer over Voeding voor ouderen?

Studiekeuze begeleiding

Jongeren (vanaf 15j) die een studiekeuze moeten maken, twijfelen soms en blijven vaak tijdens hun studies met een onzeker gevoel na hun keuze. De juiste keuze van je studie/beroep is echter essentieel voor je hele loopbaan om een maximale tevredenheid te behouden.

Meer over Studiekeuze begeleiding?

Burnout coaching

Met een pre burn-out of burn-out komt zowel je lichaam als je geest in de rode zone. Je bent moe, prikkelbaar, je hebt concentratieproblemen en angst. Ook slaap je slecht en je mijdt sociaal contact. Genieten komt niet meer aan de orde. Dan is het tijd om even stil te staan.

Meer over Burnout coaching?

Postnatale cursus

In de postnatale lessen wordt in de eerste plaats aandacht besteed aan de bekkenbodem. De bedoeling is om deze spiergroep terug op het niveau te krijgen van vóór de zwangerschap.

Meer over Postnatale cursus?

Bekkenbodemtherapie

Klachten gerelateerd aan de bekkenbodemregio kunnen van allerhande aard zijn. Deze kunnen gaan van urineverlies tijdens sporten of dagdagelijkse activiteiten, verzakking van de blaas/baarmoeder/darmen met uitpuilend gevoel vaginaal, een continue drang om te gaan plassen tot het ervaren van pijn tijdens het vrijen tgv een te gespannen bekkenbodemspier (dyspareunie/vaginisme).

Meer over Bekkenbodemtherapie?

FAQ - Reflexologie

Tijdens een zwangerschap verandert de hormoonhuishouding. Regelmatig zorgt dit voor ongemakken. Zeker tijdens de eerste drie maanden. Het kan geen kwaad om een behandeling te ondergaan. Sterker, het zal het zelfregulerend vermogen van het lichaam alleen maar bevorderen. Bovendien helpt het als jij meer ontspant, dan krijgt de baby meer ruimte. Tegen het einde van de zwangerschap heeft de behandeling een zeer relaxerende werking. Hoe meer innerlijke rust en vertrouwen, hoe beter de bevalling zal verlopen.

Meer over FAQ - Reflexologie?

Wandelcoaching

Wandelend kom je tot een ander gesprek. Naast in plaats van tegenover elkaar. De wind die door je haren waait en de bladeren in de bomen laat ruisen. Vogeltjes die meekwetteren tijdens het gesprek. Takjes die je voelt en hoort breken onder je voeten. Het prikkelt je zintuigen en zet je hart en longen open.

Meer over Wandelcoaching?

Ontspannende behandeling

Een stijve nek. Permanente spanning in je lijf. Onrust. Je lichaam geeft diverse signalen af dat het “even genoeg is geweest”. Neem een korte vakantie en boek een weldadige ontspannende behandeling. Je hoeft even niets meer en mag genieten.

Meer over Ontspannende behandeling?

Op adem komen

Na een drukke werkdag ploffen we makkelijk in de zetel. Zappen van zender naar zender. Lezen mailtjes. Sms-en met vrienden en familie. Denken na over wat we morgen gaan doen. Of beter gezegd, piekeren. Schrijven to-do-lijstjes en regelen onze vakanties voor over een jaar.

We vergeten te genieten van kleine dingen.

Meer over Op adem komen?

Relatiecoaching

Hoe was het ook alweer tussen ons?

Zijn we elkaar tijdens het verversen van de pampers, de schooluitjes en de werkvergaderingen een beetje kwijtgeraakt? Waarom eindigen al onze gesprekken in een machtsstrijd?

Meer over Relatiecoaching?

Dieetadvies: bij kanker

Kanker is een ziekte in opmars. Gemiddeld zal één op de drie Vlamingen ooit kanker krijgen. De preventie van kanker is dan ook een van de belangrijkste uitdagingen voor wetenschappers en beleidsmakers.

Vooral ongunstige omgevingsfactoren verhogen het risico op kanker. Tot deze omgevingsfactoren behoren ook de voeding, het voedingspatroon, de fysieke activiteit en de lichaamssamenstelling.

Meer over Dieetadvies: bij kanker?

Dieetadvies: Enkele kilo’s afvallen

We staan te weinig stil bij wat we eten. Velen onderschatten de invloed van de dagelijkse voeding op onze gezondheid.

Het effect ervan rondom ons is nochtans meer dan ooit zichtbaar: bijna één op de twee Belgen weegt te veel, één op vier volwassenen heeft een verhoogde bloeddruk, steeds meer mensen krijgen te maken met diabetes type 2 en het is niet lang zoeken naar mensen wiens cholesterolgehalte te hoog is.

Meer over Dieetadvies: Enkele kilo’s afvallen?

Osteopatisch Onderzoek

De grondlegger van de osteopathie is Andrew Taylor Still, een Amerikaanse arts. Hij stichtte in 1892 “The American School of Osteopathy” en legde daarmee het fundament voor de moderne manuele geneeswijze. In de VS is osteopathie sinds 1966 wettelijk erkend en geïntegreerd in de reguliere medische opleiding. Ook in Engeland heeft osteopathie een lange traditie. In België en Nederland is osteopathie nog jong maar geniet steeds meer bekendheid.

Meer over Osteopatisch Onderzoek?

Bekkeninstabiliteit

Dit wordt meestal gekenmerkt door volgende klachten: pijn tijdens of na stappen , trappen doen, fietsen, draaien in bed, het gevoel van door het bekken te zakken bij het rechtkomen uit bed of van een stoel…

Meer over Bekkeninstabiliteit?

Reflexologie

In de reflexologie gaat men er van uit dat alle organen, klieren spieren en lichaamsdelen weerspiegeld worden in de voeten of handen. Een behandeling bevordert de bloed- en energiedoorstroming in het hele lichaam. Het is geen wondermiddel maar draagt terdege bij tot een algehele ontspanning. Hoe meer rust en harmonie, hoe beter de (innerlijke) balans.

Meer over Reflexologie?